Wijnactie Harmonie St. Joseph

In samenwerking met Harmonie St. Joseph uit Grubbenvorst kunt u met korting het boek over Harrie Jacobs (De Kapper) bestellen. Dit naar aanleiding van de wijnactie 2023.

Op de wijnetiketten prijken dit jaar twee schilderijen van Harrie Jacobs.

 

Harrie Jacobs (1905-1986) was, en is nog steeds, in Grubbenvorst beter bekend als De Kapper. Hij was veel meer dan dorpskapper. Harrie was ook schrijver van gedichten en liedjes onder de schuilnaam Wouter van Ermelo. Hij kon daarnaast zingen, regisseren, was fervent visser en heel actief in het Grubbenvorster verenigingsleven: hij was voorzitter van allerlei verenigingen waaronder Harmonie St. Joseph. En: na zijn pensionering verruilde Harrie zijn schaar en scheerkwast voor een paletmes en penseel. Vol ijver en goede moed schilderde hij landschappen, bloemen en vergezichten met olieverf op canvas.

Over zijn kleurrijke leven is reeds het multimediale boek ‘Truukblik op… De Kapper’ verschenen. Hierin zijn twee schilderijen afgebeeld die zijn uitgekozen voor de nieuwste wijnen van Harmonie St. Joseph. Onze witte wijn wordt gesierd door klaprozen die eind jaren ’70 zijn geschilderd. Op onze rode wijn pronkt een fictief kasteel, maar het Gebroken Slot diende wel als inspiratiebron voor De Kapper.

De normale verkoopprijs  van het boek is €19,95. Bij aanschaf van de wijn ontvangt u          €5 korting op het boek; per verkocht boek gaat €2,50 naar de harmonie.

 

U kunt het boek (met korting) uitsluitend hier bestellen.

 

Sale!

Boek "Truukblik op...De Kapper" | WIJNACTIE

€ 19,95 € 14,95
Sale!

Boek "Truukblik op...De Kapper" | WIJNACTIE

€ 19,95 € 14,95

Gefeliciteerd met de aankoop van een of meerdere flessen wij van Harmonie St/ Joseph. U wilt ook graag een goed boek bij deze wijn drinken? Maak dan gebruik van de speciale actieprijs.

Van elk verkocht boek komt €2,50 ten goed aan Harmonie St. Joseph! Dat zou Harrie als muziek in de oren hebben geklonken.

 

Dit hardcover boek van 116 pagina's gaat over het leven van Harrie Jacobs die dorpskapper was in de jaren '40-'70 in Grubbenvorst.

Het boek bevat anekdotes, gedichten, liedteksten en afbeeldingen van zijn schilderijen. Via de QR codes in het boek kan op deze site digitale content beluisterd en bekeken worden.

Teksten zijn gedeeltelijk in het Grubbenvorster/Venloos dialekt en in het Nederlands. 

Proost en veel leesplezier!

De uitgekozen wijn wordt hoog aangeprezen door zowel échte wijnkenners als gezelligheidsdrinkers:

 

Cielo Gran Maestro Appassimento Rosso

Onze rode wijn is gemaakt van Sangiovese- en Primitivo-druiven, afkomstig uit Salento in de regio Puglia. De wijn heeft een dieprode kleur met bruine accenten. Het bouquet heeft aroma's van rijp rood fruit. De smaak is intens en rijk met zachte, zoete tannine. Deze wijn gaat heerlijk samen met rood vlees en gerijpte kazen.

 

Cielo Gran Maestro Appassimento Bianco 

Onze witte wijn is gemaakt van Chardonnay- en Fiano-druiven uit Puglia die gedeeltelijk gedroogd zijn. De wijn heeft een goudgele kleur. Het bouquet is breed en etherisch met een hint van tropisch fruit. Het is een volle, ronde en warme wijn. Goed te combineren met voorgerechten, magere vis, wit vlees, rijpe kazen en gegrilde groenten. Ook geschikt na de maaltijd.

 

U kunt de wijn ook bestellen via de website www.harmonie-st-joseph.nl of via wijnactie@home.nl. De wijn is ook verkrijgbaar bij ’t Gruntehöfke, Meerlosebaan 1. 

In samenwerking met:

 

Harmonie St. Joseph Grubbenvorst

Stichting Historische Kring Grubbenvorst-Lottum